10 Jaar Purive

PURIVE 10 jaar: een mooi succes verhaal

Begonnen als Inkoop-Partners op 1 december 2010 zijn Heiko Vetkamp en Paul Rademaker samen met ex-Philips collega Paul Castelijns aan het ondernemerschap begonnen. Het idee was om in de regio Eindhoven interim inkoop ondersteuning aan het MKB te bieden: “wij zijn uw inkoop partners”. De eerst klant waar een langer contract mee afgesloten werd, was Epyon Fast Chargers, later overgenomen door ABB.
Al snel volgden er meer klanten zoals Philips, The Ocean Cleanup en Halo. Naast Inkoop werden de consultancy en interim management services uitgebreid naar ondersteuning van bedrijven op gebied van Supply Chain Management / Logistiek, Operations en Programma & Project Management. Ondertussen was er bij meerdere klanten zoveel vraag naar inkoop en supply chain competenties dat er mensen in vaste dienst kwamen. Ook huurden we zzp-ers in die we bij onze klanten aanboden voor interim werkzaamheden onder onze kwaliteitsvlag.
Dit business model werkte goed. Nieuwe partner Paul Simmeren trad toe. Hij bracht nieuwe klanten zoals Enexis en Unilever met zich mee en de bedrijfsnaam veranderde naar PURIVE: PURchasing with drIVE. Onze kwaliteit werd herkend in de markt en PURIVE stond (en staat) voor betrouwbaarheid en “what you see is what you get”. Daarnaast werden een aantal start-ups ondersteund zoals Innr connected Lighting en IPSUM Energy. Dit werd tot stand gebracht door de snelle besluitvorming en avontuurszin van de partners.
Een gedenkwaardig ontbijt in Hong Kong leidde zelfs tot het grote Apple als klant, een mooi leveranciers palet was geboren. Toen daarnaast ook nog het Chinese Opple klant werd, was PURIVE officieel een (kleine) multinational met klanten op meerdere continenten. Multinationals, MKB en start-ups werden klant van PURIVE.
Zowel Paul Simmeren als Paul Castelijns traden in vaste dienst bij start-up IPSUM. Rob Hoevenaars trad toe als partner met nieuwe klanten als Bilfinger Tebodin, Engie en Nooteboom Trailers tot gevolg. Nadat ook ASML klant werd, was de naam PURIVE definitief gevestigd. Daarnaast zijn er ook andere type opdrachten uitgevoerd zoals quick scans en hulp bij het opstellen van contracten met leveranciers of klanten. Er volgden nieuwe klanten als Eneco, Timothy Oulton, LM Wind Power, Mosa, Jan Krediet, TNA solutions, Sidcon, AAE naast verdere start-up coaching en begeleiding.
Rob weet de sociale factor in het bedrijf hoog te houden door meerdere fantastische BBQs te organiseren. Naast hard werken en lange termijn klantenondersteuning staat PURIVE voor gezelligheid. Kerstborrels met mensen die voor en met ons hadden gewerkt zorgen voor een hecht netwerk. De strategische sessies op de Zeeuwse wateren en heerlijke maaltijden samen met de Raad van Commissarissen zullen leiden tot verdere successen voor PURIVE.
PURIVE heeft nog steeds een grote drIVE. Binnen purchsing zijn we actief op het terrein van non product related, bill of material en project (capex) gerelateerd. Naast PURchasing zijn supply chain, operations en program & project management sterke peilers van een internationaal bedrijf dat actief is op drie continenten multinationals, MKB en start-ups helpt. Mede dankzij een uitgebreid netwerk heeft PURIVE de afgelopen 10 jaar een mooi klantenbestand opgebouwd in de marktsegmenten Industrie, High-Tech, Retail non-food, Engineering, Logistieke dienstverlening en Energie. PURIVE kijkt er naar uit om in de toekomst ook uw bedrijf van dienst te mogen zijn!